Picnic di La Perouse sempena tahun baru

Author: Nazariah // Category:

Assalamualaikum wbt....

1th January 2011, kami ke La-Perouse sekali lagi untuk berpicnic. Sebelum ni pergi tapi tak mandi...Sebenarnya perkelahan ni adalah last minute planning.... Petang Jumaat tu Ijan (husband kak Mas) ada call husband aku untuk mempelawa kami picnic sama2 dengan diorang....mula2 kami tak bagi keputusan lagi disebabkan kesihatan aku yang belum berapa baik. Tapi dah malam tu bila rasa macam dah terasa sihat sikit aku call kak Mas dan cakap kami setuju cuma aku tak dapatlah nak bawa bekal yang best2 sangat sebab tak sihat kan...hihi..

Banyak bot2 berdekatan dengan beach

Kami bertolak dari rumah pukul 8.30 pagi dan terus ke rumah kak Mas...kami bertolak bersama2 dan sampai di La-Perouse lebih kurang pukul 9.00 pagi. Walaupun seawal 9.00 pagi kami sampai tapi Mat Salleh sini datang lebih awal dari kami...pukul 9.00 tu beach dah penuh dah...nasib baik dpt juga tempat port utk dirikan khemah dan tak payah jalan jauh2 sangat...

Khemah tempat berteduh...

Aku taklah excited sangat untuk picnic kali ni sebab kami pun baru je balik dari Gold Coast...cuma suka bila dapat teman anak2 main pasir dan mandi laut... mama dia tak mandi pun...just ayah je yang teman Amna n Hafiz mandi....air kat sini sangatlah sejuk kalau nak dibandingkan dengan Gold Coast...Hafiz masuk air pun cepat je dah menggigil walaupun dia suka...Cuma yang best beach ni sebab ombak dia kecil je...memang tak takut kalau nak biarkan anak main air sendiri sebab husband aku cakap beach ni tanjung yang dilindungi satu pulau kecil...jadi ada kaitanlah dengan ombak2 ni...hihi...sebelum ni kami ke pulau, ombaknya memang besar...nak mandi pun takut kat situ...


Kakak nak mandi tapi tak bukak hat lagi...hihi...btw...air tu sangat2 jernih tau...suka...:)

Hafiz masih takut2 nak mandi...ayah pulak sibuk ambik pasir nak buat castle...


Aktiviti menyiapkan istana pasir...hikhik...


Ni dia...castle kami...ayah paling bertungkus lumus menyiapkannya...saling tak tumpah mcm castle masa kat Gold Coast...hihi...

Kak Mas n family...:)

Kami bawa bekal nasi goreng dan ayam kfc je...haha...ayam kfc masak sendiri... kak Mas pulak bawak bihun goreng...memang simple je kan...lagipun dua keluarga je. Kalau masak susah pun, sure bawak balik semula punya... Lg satu, untuk picnic kali ni takde bbq2...hihi...kalau ada pun sape pulak yang nak makan...erm...penat je nanti....Lepas buat castle dan teman anak2 mandi, kami pun makan makanan yang kami bawa.....simple2 pun sedap juga kalau dah lapar...hihi...


Masa makan...geram kat Amna n Hafiz...dah cuci tangan sume nak makan boleh main pasir lagi....aduhai...anak2...

Selesai makan, kami membersihkan badan dan berkemas untuk balik...lagipun dah rasa matahari dah kat atas kepala...kulit yang pegi Gold Coast pun tak sempat nak pulih lagi...dah
pergi gelapkan kulit lagi...sabo je lah. Pasni memang kena stopkan aktiviti ke beach untuk sementara....kasi kulit kembali normal dulu..hihi...


***Esok... memulakan rutin harian dengan sesuatu yang baru....tggu next entry ya...***


3 Responses to "Picnic di La Perouse sempena tahun baru"

DiLLaiLa Says :
January 5, 2011 at 9:38 PM

eh eh cepatnye saye komen...hahahha..
aritu masa cuti krismas ada ajak arin g mandi laut juge...tapi xkesampaian...huk3..takpe la nxt time...biler la tu yek...hihi

Nazariah Says :
January 5, 2011 at 9:59 PM

okla tu...hihi...la, takpe summer panjang lagi..bila2 je boleh pegi...tp jauh tak ek dari rumah korang? Beach kat sini dekat2 jek...boleh pegi selalu tp parking mmg susah sikit la...tu yg jd malas tu...

DiLLaiLa Says :
January 5, 2011 at 10:07 PM

paling dekat dalam sejam centu la...hihi..ermm kalo pegi aritu naik train kot..sini kalo time krismas and new year train n tram sume free...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...