Berita gembira....

Author: Nazariah // Category:

Salam semua...


Sebenarnya dah lama nak kongsi berita gembira ni tapi sebab awal lagi...tu yang ditangguhkan dulu hinggalah ke hari ni. Syukur sangat bila Allah memakbulkan impian kami untuk menambah ahli keluarga....yup, aku disahkan mengandung. Sekarang ni usia kandungan aku dah 14 minggu....Due date pula adalah 7 hb Julai 2011. Hafiz akan dapat adik pada usia 3 tahun...macam tu juga masa Amna dapat adik (hafiz) pun masa umur 3 tahun juga. Setakat ni anak kami 3 tahun sorang....target 5 orang anak n last anak masa umur aku 35 tahun....InsyaAllah, ni planning jek Allah juga yang menentukan... ramai betul kan...hihi.... Sebenarnya adik-beradik aku 4 orang, husband plak 6 orang....jd kami setuju untuk ada 5 orang anak....tgh2 gitu...saje berangan dulu.... tak salah kan...hihi...

Pukul 9 pagi ada appointment dengan doktor untuk ambik result scan dan test darah. Sebelum ni ada buat test darah dua kali, yg sekali tu sampai 4 tabung uji...adus...jgn kurang darah lak badan aku nnt sudah. Nasib baik yang kali ke-2 satu tabung je.... alhamdulillah kedua2 test, darah dalam keadaan normal. Scan plak pun ok...dah boleh nampak kepala baby dan anggota badan yang lain...dah complete... kalau banding buat scan kat Malaysia, aku tak berapa faham sgt, mana kepala, tangan, kaki semua tapi beza kat sini dah boleh nampak dengan jelas...cuma jantina bayi belum tahu lagi...InsyaAllah tggu mggu ke 18 atau 20 nanti utk scan kali kedua. Doaku semoga baby dalam kandungan aku membesar dengan sihat sehinggalah aku selamat melahirkan. Semoga aku diberi kesihatan selama aku pregnant ni...al-maklumlah, aku kalo mengandung mesti kena sakit2 badan semua...rasanya orang lain pun mcm tu juga cuma kat sini takde mak yang boleh minta tolong urut, cuma boleh harapkan cik abang je...

Time nilah terkenang zaman Amna dan Hafiz membesar...Jom layan gambar Amna n Hafiz masa baby sampai sekarang...

Nilah gambar Amna masa kat sepital...baru satu hari...berat 3.17 kg

Ni pulak Hafiz baru beberapa jam dilahirkan dgn berat 3.53 kg...


Amna 4 bulan....nampak semangat...eh, macam kenal je beg dgn pendrive kat belakang Amna tuh...hihi...

Ni Hafiz 4 bulan...alala...cenyum2 lak...

Ni tak ingat Amna berapa bulan, dlm 5 ~ 6 bulan kalau tak silap


Ni pulak Hafiz umur 4 bulan


Gambar masa hari raya, Amna umur 10 bulan


Ni Hafiz umur setahun...

Ni gambar hari raya juga, Amna usia 10 bulan...baju kurung je lain


Hafiz setahun...pakai baju melayu...masa ni dah kat sydney

Amna umur dua tahun....

Ni plak Hafiz 2 tahun...masa makan kat McD Melaka...

Kakak Amna dan Abang Hafiz sangat2 tak sabar nak tunggu baby lahir...agak2 lah baby ikut muka sape yek...hihi...tunggu...



* Doakan aku selamat bersalin yer...walaupun lama lagi...

6 Responses to "Berita gembira...."

DiLLaiLa Says :
January 12, 2011 at 10:20 PM

uwaaaaaa rindu amna yang comey lotey tuuu!!!uhuk2..
abg hafiz jangan mara eh..makngah xsempat jage hafiz sgt so xbape rindu...hahahhahahhaha :D

Nazariah Says :
January 13, 2011 at 11:46 AM

Makngah rindu amna masa kecik ke rindu amna sek? ngihihi...Hafiz pun x berapa nk kenal makngah sbb jumpa sthn sekali...sufi lg tak kenal maklong...sbb jumpa masa baby...balik msia nnt baru boleh mesra2 balik...haha...kesinnya...:p

huda Says :
January 14, 2011 at 1:17 AM

yer la k, ila, rndu amna, apis tk nk org, so tak rase rndu sgt kat die,

Nazariah Says :
January 14, 2011 at 9:32 AM

erm...yer la tu...pasni adik Hafiz pun gerenti camtu gak sbb balik msia dia dah umur setahun or sthn stgh...ermmm....tggu lah anak2 yg berikutnya ye...ramai ni anak aku...ekekeke...

DiLLaiLa Says :
January 17, 2011 at 6:30 PM

aik la yeke dengan lela pon xnak juge ke rupe2nye..hihi

Nazariah Says :
January 17, 2011 at 9:12 PM

Haha...la, hafiz mmg takut org dulu...dia cuma nak akak n makcik je. Itupun kalo akak ada, dgn makcik pun dia xnak. Cuma yg suka...sbb dia x byk kerenah, nk tdo senang, xbgn mlm, rasa mcm xde baby masa jaga dia...mmg x mengganggu tdo lgsung...haraplah next baby mcm abgnya juga..hee...:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...