Selamat Hari Bapa

Author: Nazariah // Category:

Selamat Hari Bapa ditujukan khas buat En.suami, semoga menjadi bapa yang soleh, baik, bertanggungjawab dan menjadi contoh yang baik kepada anak-anak. Tiada hadiah dari isterimu cuma dapat buatkan kek yang tak seberapa ni. 

Sebenarnya nak buat tiramisu dari kek span ni, tapi sebab kakak demam, ayah pun dah start seram sejuk, Hafiz plak batuk, so tak jadi lah buat tiramisu ( sebab ada nescafe, kena tuang kat kek). Sekarang, nak elak minum nescafe dulu. So, minum teh o je. hihi..

Nilah rupa kek ku yang tak seberapa itu...

Kek span koko dengan fresh cream frosting. Actually, saya belum cukup tools untuk buat kek, semua tools dah beli cuma belum sampai...kalau boleh nak cukupkan segala tools utk buat kek sebelum balik Malaysia sebab mesti harga di Malaysia lebih mahal jika dibandingkan dengan di sini. 

 
Tak ambil gambar penuh kek sebab semua org dah tak sabar nak makan. So, tunjuk gambar kek yang dah separuh ni je la..ehee...

 Alat utk ratakan cream pun takde, Tapi ok juga ye rupanya..:p, (perasan...haha)

Rupa tak cantik, tapi rasa boleh tahan, luluslah nak buatkan kek birthday utk anak masa kat Msia nanti, tak payah belilah, mahal...;p



*** kalau dulu suka masak mcm2 nasi, sekarang suka buat macam kuih dan kek pulak. haishh...




2 Responses to "Selamat Hari Bapa"

سو هايده Says :
June 20, 2012 at 1:58 PM

wa... nmpk menarik deco tu... akak tgh plan nak wat cupcake utk besday anak sulung akak 28.6 ni.. hehehehe... tgh pikir gak nak deco konon2 nya... tak penah deco2 lg ni... deco kat cupcake dulu sng sket kot.. sbb kecik kan.. hehehehe

Nazariah Says :
June 20, 2012 at 9:26 PM

hihi, deco simple je kak su, sbb piping bag rosak. dah beli baru x smpi lg. X lama lagi birthday aisya mcm nk smbut jemput kwn2. So, try2 dulu. Deco cupcake sy dah pernah try sblm ni...:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...