Oh kalaulah...

Author: Nazariah // Category:


Ini cerita pasal semalam sebenarnya, tapi hari ni baru berkesempatan nak update blog. Setiap hari Sabtu, biasanya kami akan belanja barang2 dapur dan akan mkn2 sama ada di McD, KFC, kebab &Pizza atau mkn di restoram Indonesia utk mkn nasi campur.

Semalam sepatutnya masa utk makan di KFC tapi mama request utk mkn kat McD sebab sekrg tgh ada promosi Aud 2 utk burger, kentang grg, air dan aiskrim hanya Aud0.30 shj.
Smlm kami order 2 double cheese burger, 2 Mc Chicken, 3 kentang grg, 2 air dan 2 aiskrim. Total harga hanya Aud 14 termasuk tax. Murah kan? sgt2 tau..memandangkan kami kerap ke McD di sini, dah tentu sama bila kami di Malaysia nnt. Kalaulah harga di McD Malaysia pun macam ni, cuma RM14 shj ...alangkah bertuahnya. Time tu nnt, mesti teringat semua harga brg2 yg murah kat sini.


Ni Aisya masa kat Marrickville Metro, tgh tggu ayh gi kedai Asia...suka benor dia...hihi...


Ayah n Hafiz masa kat McD


Mama n kakak Amna, sian Aisya xmkn sbb tido...

Meriah kan...suka...:)


Resit...kalaulah tiap2 kali mkn McD hrga mcm ni...mmg bahagianya...hihi


Ni satu lg yg xboleh lupa kalau balik Msia, kat sini kalau anggur sekilo baru 1.99...uhuu, puas mkn dgn rasa yg rangup, manis, sedap sgt2...cuba tgk tangkai dia, hijau lg kan...sgt2 segar..

5 Responses to "Oh kalaulah..."

DiLLaiLa Says :
April 9, 2012 at 12:26 AM

Huu btol2..td pon kami min mcd..Kali tight promo camnimmg best btol la kak kan..confirm rindu punye..

Nazariah Says :
April 9, 2012 at 10:58 AM

Tu la pasal la... kalau dinner box tu aud20 dah dpt 4 set, yg kali ni mmg giler murah sume aud2 je. kalo kat msia 1 set dah rm10... huhu, dulu2 mkn pun dah rm25 cmtu...ni ank2 dah besar lagilah, mesti mahal punya sekali mkn...xmkn sian plak kt diorg..ehmm..

Herman & Naza Says :
April 9, 2012 at 12:11 PM

Pembetulan, fries & soft drink harga AUD1 jer..

Nazariah Says :
April 9, 2012 at 1:35 PM

oh ye ke? hikhik...xperasan plak...ingat sume 2 dlr...

gunu kumar Says :
April 10, 2012 at 5:25 PM

Great post, you have pointed out some superb details, I will tell my friends that this is a very informative blog thanks.
IT Company India

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...